Om
Kattfotografering

Om Best Friend Photo


Mobil fotostudio med fokus på husdjur och porträtt.

Fotografering - Bildbehandling - Fotokurser - Webbdesign
Vårt koncept

Best Friend Photo - den mobila fotostudion som fotograferar främst husdjur och porträtt. Vi brinner för djur och natur och älskar att fånga det naturliga vackra. Vi arbetar främst med befintligt ljus, i hemmiljö, mässor, en vacker plats i naturen, vid vatten, i en park, skog eller streetbilder i stan.  Du kanske har egna önskemål om locations. Vi löser det efter bästa förmåga. Att du blir nöjd är det viktigaste. Vi kan även boka studio vid behov när det gäller porträttfotografering. I nuläget tar vi endast uppdrag inom Stockholm med omnejd.


Våra tjänster

Fotografering

En fotografering hos oss är personlig och proffsig. Vi tar alltid god tid på oss då vi vet hur det kan vara med just barn och djur, tålamod är en viktig ingrediens. Vi gör allt för att skapa en så lugn och trygg atmosfär som möjligt, samtidigt som vi har roligt. Mer info kommer.


Bildbehandling

Vi levererar högupplösta bilder och bilder för webben. Bildredigering ingår. Mer info kommer.


Fotokurser

"Fotokurs Steg 1" - Teknik, Komposition och Skaparglädje! Vi går igenom grundteknik samt bildkomposition. Kursen är förlagd två söndagar med möjlighet att fotografera en fotouppgift mellan gångerna. Mer info kommer.


Webbdesign

Vi erbjuder också enklare hemsidor, perfekt för dig som har en liten firma och vill nå ut till en större krets. Vi kan också hjälpa till att boka webbhotell samt lösa det administrativa för att snabbt komma igång med en hemsida. Mer info kommer.

Fotograf på Best Friend Photo

Våra fotografer

Mia - "Mymlan/Hundkramaren"

Fotograf, bildbehandlare

Har fyra änglakatter.

"Jag har alltid gillat djur men några mindre roliga incidenter lade grunden för min stora hundrädsla. Denna rädsla har begränsat mig i så många år att jag i ren frustration tog mod till mig att våga möta dessa fyrfotingar. Jag har de senaste åren jobbat stenhårt med min hundrädsla även som motivation att just bli hundfotograf.

Morris är en av mina "terapihundar" som jag övat på.

Denna resa har gjort att jag gått från hundrädd till hundkramare! Jag kan varmt  rekommendera alla att ta tag i  och utmana sina rädslor. Livet blir rikt på ett sätt som jag inte kunde föreställa mig! Mina favoritmotiv att fotografera är människor, djur, blommor och makro. Drömmer om att en dag skaffa mig en Leonberger."


Mias hemsida

Fotograf på Best Friend Photo

Toni - "Lilla My/Hästhånglaren"

Fotograf, bildbehandlare, webbdesigner, programmerare samt kursledare

Har katterna Myran och Tiger.

"Jag har alltid tyckt om att skapa i alla dess former. Men jag började inte fota förrän jag valde medialinjen i gymnasiet. Där föddes en kärlek till kameran och jag svort dyrt och heligt på att aldrig byta från analogt till digitalt, det tog säkert fyra år innan jag bröt det löftet.

Idag fotar jag enbart digitalt och mest djur eller porträtt. Men omväxling förnöjer och jag är inte rädd för att testa på nytt.

Djur är ett favoritmotiv eftersom jag älskar dom i nästan alla former. Jag har lite svårt för insekter men jag tränar aktivt med min spindelfobi. Drömmer om att ha hus, häst, getter och en hund utöver mina katter som jag har nu."


Tonis hemsida

Fotograf på Best Friend Photo

Peter - "Snusmumriken"

Fotograf, bildbehandlare, illustratör.

Har blandrashunden Morris, en schäfer/rottweilermix.

"Min första bild, tagen med min första riktiga systemkamera för sisådär 30 år sedan, var ett porträtt av morsan. (Sedan dess sätter hon alltid upp handen för ansiktet så fort jag riktar en kamera mot henne. )

Har alltid varit fascinerad av djur, människor och ansikten och minutiöst avbildat dem på allehanda sätt, med kamera eller penna / pensel.

Jag har inga direkta fobier. Förutom höjdskräck, men det är inget jag jobbar på att bli av med. Försöker istället att undvika platser såsom takåsar, höga stegar och kaknästorn. Håller mig även borta från gröt i alla dess former men inte för att jag är rädd, utan mest för att det är otäckt och vämjeligt."


Peters hemsida

Vårt motto

Att du alltid får ett personligt och proffsigt bemötande. Vi jobbar för att våra modeller ska känna sig trygga, oavsett om  det handlar om tvåbeningar eller fyrfotingar! :-)


Vår vision

Hjälpa katt- och hundstall med fotografering av hemlösa katter och hundar samt bidra och stödja på andra sätt.


Verksamhet vi stödjer <3

Vi stödjer de ideella organisationerna Hundstallet och Kattstallet i Åkeshov, Stockholms Katthem i Hägersten samt

World Animal Protection (WSPA).


/Best Friend Photo crewCopyright © All Rights Reserved - Best Friend Photo